ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η έναρξη της φοίτησης στο δημοτικό σχολείο, αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για το κάθε παιδί! Πολύ συχνά, τα παιδιά που ξεκινούν την πρώτη δημοτικού παρουσιάζουν δυσκολίες (μάθησης, συμπεριφοράς, προσοχής, οριοθέτησης κ.α.), οι οποίες δεν έχουν παρατηρηθεί εγκαίρως.

Το κέντρο ειδικών θεραπειών ΜΕΤΑΓΝΩΣΗ, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αξιολογήσει ΔΩΡΕΑΝ όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν το έτος 2020-2021 στην πρώτη δημοτικού, αξιολογώντας την σχολική τους ετοιμότητα. Η παραπάνω δράση, γίνεται με αφορμή τόσο τις  πρόσφατες παγκόσμιες εξελίξεις (μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής των παιδιών από το νηπιαγωγείο-μειωμένη διδακτέα ύλη), όσο και για την έγκαιρη αναγνώριση εμφάνισης μαθησιακών δυσκολιών. Επίσης, είναι σημαντικό, τόσο γονείς, όσο και εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για το επίπεδο και τις δυσκολίες των παιδιών, καθώς συχνά, σε μεγαλύτερες ηλικίες, οι δυσκολίες στη μάθηση είναι δύσκολο να αποκατασταθούν.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως τα παιδιά θα αξιολογηθούν από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους! Η διεπιστημονική μας ομάδα εξετάζει όλους τους τομείς της ανάπτυξης που συντελούν στην  σχολική επίδοση (π.χ. λόγος – ομιλία, φωνολογική επίγνωση, κριτική σκέψη, αφαιρετική σκέψη, λεπτή –αδρή κινητικότητα- προσοχή, οριοθέτηση, συμπεριφορά κ.α).

Οι αξιολογήσεις, θα πραγματοποιούνται καθημερινά 12.00 – 20.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 211 015 84 14

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s